CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu, la întrevederea cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:„Uniunea Europeană ne-a fost alături de la obținerea statutului de candidat până la lansarea oficială a negocierilor de aderare”

Șefa statului a găzduit-o, astăzi, la Chișinău pePreședinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Președinta Maia Sandu a subliniat că vizită Ursulei von der Leyen, la doar câteva luni după ce a preluat cel de-al doilea mandat la conducerea Comisiei, este un mesaj clar că Republica Moldova este puternic susținută de Uniunea Europeană.

„Uniunea Europeană ne-a fost alături în toate etapele importante, de la obținerea statutului de candidat până la lansarea oficială a negocierilor de aderare. Astăzi, Președinta von der Leyen a reconfirmat acest sprijin prin anunțarea Planului de Creștere Economică, un plan de investiții care va accelera modernizarea țării noastre”, a precizat șefa statului.

Președinta a subliniat că aceste investiții vor fi direcționate pentru îmbunătățirea infrastructurii naționale - construirea drumului Iași-Chișinău-Odesa, a podurilor peste Prut, suport pentru 25 000 de întreprinderi mici și mijlocii, acces la apă de calitate pentru peste un milion de cetățeni, două spitale moderne, la Cahul și la Bălți, și crearea de noi locuri de muncă. Planul prevede, de asemenea, eliminarea completă a tarifelor de roaming cu țările Uniunii Europene, aducând beneficii directe tuturor moldovenilor.

„Pentru ca nivelul de trai să crească mai rapid, Moldova are nevoie de un impuls economic puternic și de investiții semnificative. Planul de Creștere Economică – un adevărat Plan Marshall pentru Moldova – oferă exact acest impuls și ne apropie de obiectivul nostru de a pregăti țara pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2030”, a mai afirmat Președinta Maia Sandu.