Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 11 iulie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu președintele Armeniei, Serzh Sargsyan.
Președintele Nicolae Timofti a subliniat importanța stabilirii unui dialog politic permanent, în vederea schimbului de experiență, între autoritățile celor două state participante la programul Parteneriatului Estic al Uniunii Europene. Șeful statului a apreciat susținerea logistică și financiară acordată Republicii Moldova de partenerii occidentali, fapt care a permis avansarea țării pe calea integrării europene. Nicolae Timofti și-a exprimat speranța că la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius din luna noiembrie a.c. va fi parafat Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.
La rândul său, președintele Armeniei, Serzh Sargsyan, a pledat pentru organizarea unor consultări între reprezentanții ministerelor de externe ale ambelor state privind problematica relațiilor cu Uniunea Europeană.
Nicolae Timofti și Serzh Sargsyan au discutat despre evoluția procesului de reglementare a diferendului transnistrean. Șeful statului a subliniat că autoritățile de la Chișinău consideră că progresele înregistrate în parcursul european vor facilita reintegrarea țării.
Cei doi oficiali au reiterat interesul ambelor părți pentru promovarea schimburilor comerciale bilaterale. Președintele Nicolae Timofti a declarat că autoritățile de la Chișinău întreprind reformele necesare pentru asigurarea unui climat atractiv pentru investitorii străini.
În cadrul schimbului de opinii, președintele Armeniei, Serzh Sargsyan, a solicitat asigurarea condițiilor necesare pentru exprimarea identității etnice a diasporei armene din Republica Moldova.
Serzh Sargsyan l-a invitat pe președintele Nicolae Timofti să efectueze o vizită oficială în Armenia, invitație care a fost acceptată.
La sfârșitul întrevederii, în prezența celor doi președinți, reprezentanții guvernelor Republicii Moldova și Armeniei au semnat un acord de colaborare în domeniul agriculturii și unul în domeniul cultural.